Nanovorodeni, darovi Duha Svetoga( govor u jezicima, dar prorostva itd) i Spasenje

Reakcijski bodovi
1
Bodovi
0
Dobro veče,
Zanima me dali ovdje ima nanovorodenih i dali imate neke darove? Vaša iskustva bi mi dobro došla ☺

Dobro veče,
Zanima me dali ovdje ima nanovorodenih i dali imate neke darove? Vaša iskustva bi mi dobro došla ☺

Pozdrav, vjerujem da bi većina ljudi rekla da su "nanovo rođeni" :-). Kao i svatko posjedujem određene darove i talente. Ako vas zanima, slobodno mi se obratite privatno. Također, ako ste zainteresirani za širu temu darova Duha Svetog, rado ću razgovarati o tome na ovoj temi... budite slobodni i postavite pitanja...

Pa iskreno, svaki ovdje kršćanin će se predstaviti da je nanovorođen. Darovi su različiti - neko ima dar podučavanja, propovijedanja, neko je dobar đakon, itd. Svako mora raditi na otkrivanju svojih darova.

Zanima me dar prorostva... Jel moguće da nekom Duh Sveti objavi način na koji će umrijeti, njegovu smrt?

Zanima me dar prorostva... Jel moguće da nekom Duh Sveti objavi način na koji će umrijeti, njegovu smrt?

Nešto slično nalazimo u Bibliji gdje Bog podiže proroka Agaba koji Pavlu predviđa kako će završiti u Jeruzalemu. E sad što se tiče tvog pitanja, moram razmisliti ima li tako nešto u Bibliji. Nije da je tebi nešto tako objavljeno?

Naravno, moguće je da Duh Sveti objavi određene informacije pojedincima koji su posvećeni i čini to s dubokom svrhom. Jedan takav primjer je apostol Pavao, koji je imao unutarnje znanje o svojoj budućoj smrti.

2. Tim 4:6-8; "Jer ja se već prinosim za žrtvu ljevanicu, prispjelo je vrijeme moga odlaska. Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao. Stoga, pripravljen mi je vijenac pravednosti kojim će mi u onaj Dan uzvratiti Gospodin, pravedan sudac; ne samo meni, nego i svima koji s ljubavlju čekaju njegov pojavak."

Ovdje vidimo da je Pavao svjestan svoje buduće smrti i čak je izrazio svoju pripremljenost za susret s Bogom nakon smrti. Ovaj primjer sugerira da je Duh Sveti dao Pavlu unutarnje znanje o njegovoj sudbini kako bi mu pomogao prihvatiti i nositi se s tim izazovom.

Želim napomenuti još jednom da se takva objava događa kroz posvećene osobe i obično ima dublju svrhu. U mnogim slučajevima, neprijatelj čovjeka može pokušati zastrašiti ili obeshrabriti one koji slijede Božji put, stoga je ključno biti u miru s Bogom i temeljito Ga upoznati kako bismo razumjeli Njegovo vodstvo i plan za nas.

Jedna osoba živi u vanbračnoj zajednici i ima sina sa tim partnerom. Prije toga je bila udata, crkveno, ima kćer iz tog braka i taj brak je napustila radi alkoholizma i psihičkog zlostavljanja. U taj brak je ušla kao nevjernica i iz krivih motiva. E sad jednu vece na duhove tačno, je se molila i izrigala dušu zbog tog grijeha bluda( što živi sa drugim i ima dijete sa njim, a crkveno je udata, znajući da je grijeh). Isplakala je dušu svoju i osjetila je da sjedi neko pored nje i vidjela Isusa da se moli sa njom. Od straha je pobjegla u sobu. Od tada je spoznala sve svoje grijehe, svo svoje prljavo srce, nedjela i pokajala se i duh sveti joj je svaki dan govorio kroz predavanja o testovima iz Biblije, člancima, nasumično otvaranje Biblije. Uglavnom od kako zna za sebe uvijek ju je pratio strah od smrti i kočio je u svakodnevnom životu. Uglavnom ona je dobila otkrivenje da treba u skorijoj budućnosti umrijeti i to joj je rečeno kako, onda je dobila objavu da bi se time njena porodica obratila, da bi njen sadašnji partner oženio njenu najbolju drugaricu( koja je predivna i puno je propatila) i da će oni odgajati njenog sina, a da bi starija kćer postala časna. Uglavnom ona se normalno isprepadala, želi izvršiti božiju volju, ali želi i živjeti. Jedina želja joj je bila da ima ljubav i porodicu i topli dom i sad kad to ima, da se to desi. Osim toga trebala se posvetiti i borila se sa cigarama. Ostale grijehe je izbacila, ona i partner žive u čistoći, nemaju odnose, ali sa cigarama se borila i pala. Jedini grijeh u kome još uživa. I duh sveti ju je opominjao non stop, do jednom kada nije više čula njegovog glasa. Boji se da je izgubila Božiju milost, da je uradila hulu na duha svetoga i da je izgubila spasenje. Očajna je i izgubljena. Sada kada nasumično otvori Bibliju otvori plač nad Babilonom, ili da će je Jahve uništiti, satrati, oganj itd.

Prema opisu koji ste dali, jasno je da ta situacija ne odražava Božje djelovanje. Recimo u 1. Ivanovoj poslanici 4:18 koji kaže: "U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah ima muku, a tko se boji, nije savršen u ljubavi." Ovaj stih nas podsjeća da Božja ljubav nudi osjećaj sigurnosti i isključuje strah.

Biblija nas upozorava na pojavu lažnih Krista i lažnih čuda te nas potiče na budnost i ispitivanje duhova kako bismo razlikovali istinito od lažnog. Mt 7:16; "Po rodovima njihovim po znat ćete ih. Bere li se s trnja grožđe ili s drače smokve?"

Važno je obratiti pažnju na plodove duhovnih iskustava i objava – ako donose smiraj, ljubav, mir i duhovni rast, to su znakovi Božjeg djelovanja. Ako, s druge strane, nose strah, zbrku ili smrt, to nije u skladu s Božjim karakterom.
Ps 46:1-2; "Bog nam je utočište i zaštita pomoćnik u nevoljama, koji se brzo nalazi. Zato neka nas ne hvata strah, i da bi se zemlja potresla, i da bi se prevalile gore u srce mora,".

Osim toga, Biblija nam jasno poručuje da Bog ima neograničenu moć oprostiti grijehe onima koji se pokaju. Oprost je ključna poruka kršćanske vjere i izraz Božje velikodušnosti prema ljudima.

Ps 103:10 "Ne postupa s nama po grijesima našim niti nam plaća po našim krivnjama."
Mih 7:18-19; "Tko je Bog kao ti, koji oprašta grijehe i ostatku baštine svoje otpušta opačine, koji ne drži dovijeka gnjeva svojega, nego radost ima na milosti? On će se nama opet smilovati, pogazit će opačine naše i baciti u dubinu morsku sve grijehe naše."
1. Iv 1:9; "Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan, da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde."
Bog često pokazuje svoju najveću ljubav prema ljudima koji su karakterno najizazovniji. To se često vidi u stvarnom životu. Osobe koje su duboko uronjene u teške prijestupe ili se nalaze u teškim životnim situacijama, upravo su oni kojima je potrebna najveća Božja ljubav kako bi došlo do duboke unutarnje promjene i čuda obraćenja u njihovim životima.

Što se tiče tzv. hule na Duha Svetog, važno je napomenuti da takvo što nije moguće u današnjem vremenu. Točno je da nitko od nas ne živi u vremenu kada je Isus obavljao svoju zemaljsku službu, što znači da ne možemo pohuliti na Duha Svetog na isti način kao što su neki tada činili. Umjesto toga, ono što možemo učiniti je otupiti svoju savjest i otežati komunikaciju s Duhom Svetim. Važno je shvatiti da Božje milosrđe i oprost su duboki i da Bog želi pomiriti ljude sa sobom.

Istina je da jedini grijeh koji se neće oprostiti u konačnici jest nevjera. Zato je Bog dao Svog sina, da svaki onaj koji vjeruje u Njega, ne pogine, nego ima život vječni, vidi Iv 3:16.

Prema opisu koji ste dali, jasno je da ta situacija ne odražava Božje djelovanje. Recimo u 1. Ivanovoj poslanici 4:18 koji kaže: "U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah ima muku, a tko se boji, nije savršen u ljubavi." Ovaj stih nas podsjeća da Božja ljubav nudi osjećaj sigurnosti i isključuje strah.

Biblija nas upozorava na pojavu lažnih Krista i lažnih čuda te nas potiče na budnost i ispitivanje duhova kako bismo razlikovali istinito od lažnog. Mt 7:16; "Po rodovima njihovim po znat ćete ih. Bere li se s trnja grožđe ili s drače smokve?"

Važno je obratiti pažnju na plodove duhovnih iskustava i objava – ako donose smiraj, ljubav, mir i duhovni rast, to su znakovi Božjeg djelovanja. Ako, s druge strane, nose strah, zbrku ili smrt, to nije u skladu s Božjim karakterom.
Ps 46:1-2; "Bog nam je utočište i zaštita pomoćnik u nevoljama, koji se brzo nalazi. Zato neka nas ne hvata strah, i da bi se zemlja potresla, i da bi se prevalile gore u srce mora,".

Osim toga, Biblija nam jasno poručuje da Bog ima neograničenu moć oprostiti grijehe onima koji se pokaju. Oprost je ključna poruka kršćanske vjere i izraz Božje velikodušnosti prema ljudima.

Ps 103:10 "Ne postupa s nama po grijesima našim niti nam plaća po našim krivnjama."
Mih 7:18-19; "Tko je Bog kao ti, koji oprašta grijehe i ostatku baštine svoje otpušta opačine, koji ne drži dovijeka gnjeva svojega, nego radost ima na milosti? On će se nama opet smilovati, pogazit će opačine naše i baciti u dubinu morsku sve grijehe naše."
1. Iv 1:9; "Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan, da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde."
Bog često pokazuje svoju najveću ljubav prema ljudima koji su karakterno najizazovniji. To se često vidi u stvarnom životu. Osobe koje su duboko uronjene u teške prijestupe ili se nalaze u teškim životnim situacijama, upravo su oni kojima je potrebna najveća Božja ljubav kako bi došlo do duboke unutarnje promjene i čuda obraćenja u njihovim životima.

Što se tiče tzv. hule na Duha Svetog, važno je napomenuti da takvo što nije moguće u današnjem vremenu. Točno je da nitko od nas ne živi u vremenu kada je Isus obavljao svoju zemaljsku službu, što znači da ne možemo pohuliti na Duha Svetog na isti način kao što su neki tada činili. Umjesto toga, ono što možemo učiniti je otupiti svoju savjest i otežati komunikaciju s Duhom Svetim. Važno je shvatiti da Božje milosrđe i oprost su duboki i da Bog želi pomiriti ljude sa sobom.

Istina je da jedini grijeh koji se neće oprostiti u konačnici jest nevjera. Zato je Bog dao Svog sina, da svaki onaj koji vjeruje u Njega, ne pogine, nego ima život vječni, vidi Iv 3:16.

Hvala ti puno na trudu i odgovoru. Znaš pitali smo mnogo pastora, svećenika, svi bi rekli nije to od duha svetoga. Ali sa druge strane ako ju onaj dole plaši smrću, bebi je sigurno tjerao na posvećenje i molitvu. Tako da mislimo da je djelovanje duha svetoga.

Hvala ti puno na trudu i odgovoru. Znaš pitali smo mnogo pastora, svećenika, svi bi rekli nije to od duha svetoga. Ali sa druge strane ako ju onaj dole plaši smrću, bebi je sigurno tjerao na posvećenje i molitvu. Tako da mislimo da je djelovanje duha svetoga.

Naravno da bi.
Paralelno s pravim posvećenjem, postoji i lažno posvećenje, pogrešan pristup koji donosi loše plodove. Kain i Abel su izvrsni primjeri ovog koncepta. Obojica su pristupila svojem vjerskom posvećenju na svoj način, no vidimo da su donijeli različite plodove.
Također, možemo spomenuti farizeje koji su često izazivali probleme Isusu, iako su se pred Bogom molili i prakticirali razne obrede i rituale.

Ovo nas podsjeća na važnost poznavanja Boga i Njegovog zakona. Naše posvećenje će biti ispravno samo ako se temelji na istinskom razumijevanju Božjih načela.

Svakako, imate pravo na svoju perspektivu po ovom pitanju...

Naravno da bi.
Paralelno s pravim posvećenjem, postoji i lažno posvećenje, pogrešan pristup koji donosi loše plodove. Kain i Abel su izvrsni primjeri ovog koncepta. Obojica su pristupila svojem vjerskom posvećenju na svoj način, no vidimo da su donijeli različite plodove.
Također, možemo spomenuti farizeje koji su često izazivali probleme Isusu, iako su se pred Bogom molili i prakticirali razne obrede i rituale.

Ovo nas podsjeća na važnost poznavanja Boga i Njegovog zakona. Naše posvećenje će biti ispravno samo ako se temelji na istinskom razumijevanju Božjih načela.

Svakako, imate pravo na svoju perspektivu po ovom pitanju...

Izvini nisam te samo shvatila jel se slažeš samnom da je duh sveti u pitanju, jer sotona je nebo tjerao na posvećenje i molitvu

Izvini nisam te samo shvatila jel se slažeš samnom da je duh sveti u pitanju, jer sotona je nebo tjerao na posvećenje i molitvu

Izvini, ali ne. U svom radu vidim da demoni tjeraju ljude na lažno posvećenje i onda dolazi težak jaram. A Krist je rekao: "Uzmite jaram moj na sebe i učite se od mene; jer sam ja krotak i ponizan srcem naći ćete pokoj dušama svojim. Jer je jaram moj blag i breme moje lagano." (Mt 11:29,30)

Izvini, ali ne. U svom radu vidim da demoni tjeraju ljude na lažno posvećenje i onda dolazi težak jaram. A Krist je rekao: "Uzmite jaram moj na sebe i učite se od mene; jer sam ja krotak i ponizan srcem naći ćete pokoj dušama svojim. Jer je jaram moj blag i breme moje lagano." (Mt 11:29,30)

Ja kada bi ti iznijela neke detalje sablaznio bi se....Možeš li mi navesti neki primjer u tvom radu takvog primjera?

Ja kada bi ti iznijela neke detalje sablaznio bi se....Možeš li mi navesti neki primjer u tvom radu takvog primjera?

Mene ne možeš šokirati. S druge strane, imam iskustva u radu s ljudima koji su duboko uronjeni u okultizam i vidio sam i čuo mnogo toga...

Najizazovnija situacija leži u tome što mnogi ljudi općenito ne shvaćaju duboke zahtjeve Božjeg Zakona, što dovodi u pitanje njihovu svijest o nužnosti prisutnosti Boga. Često se događa da takvi pojedinci prakticiraju molitvu, post, prisustvuju crkvi i slijede običaje kao i većina vjernika, no to samo po sebi ne jamči da smo zaista na pravom duhovnom putu.

S obzirom na to da vodimo javnu raspravu, ne želim navoditi konkretne primjere. Međutim, mogu opisati neke česte obrasce koji se često javljaju, a vjerujem da ćeš razumjeti bit mojih riječi.
Na primjer, većina kršćana danas često ne razumije pravi smisao pokajanja. Umjesto toga, upadaju u ponavljanje istih grijeha, iznova i iznova, tražeći olakšanje kroz ispovijed kod svećenika. Kada ih pitate zašto to rade, često će reći da je to njihov način posvećenja. Međutim, takvo "posvećenje" ne vodi prema Bogu.

Problem leži u njihovom nedostatku razumijevanja Božjeg zakona, a također ne prepoznaju da je korijen problema u njima samima. Umjesto toga, pokreću ih pogrešni motivi poput straha od kazne ili straha od osude drugih (sram), umjesto istinskog pokajanja potaknutog Božjom ljubavlju. Takvi pojedinci često ostaju u duhovnoj tami, opterećeni vlastitim problemima i strahovima.

Isto tako, postoji opasnost da netko izražava "poniznost" iz čistog egoizma, što ga tjera da odigra ulogu pobožnosti kako bi stekao vanjski dojam. Na primjer, ljudi skloni sujeti često će se prikazivati kao religiozni kako bi izbjegli kritiku od strane obitelji, prijatelja ili kako bi zadovoljili očekivanja drugih. Primjeri takvih nezdravih obrazaca su brojni, ali svi zajedno ne odražavaju istinsko posvećenje. Doista, takvo lažno posvećenje nije nadahnuto Božjom prisutnošću niti potaknuto Božjom ljubavlju.

Po Isusovim rečima upućenim Nikodimu, krštenje ili nanovorođenje Duhom Svetim je uslov za ulazak u Božje carstvo:

"Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.
Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Što je rođeno od tijela, tijelo je; a što je rođeno od Duha, duh je.
Ne čudi se što ti rekoh: valja vam se nanovo roditi.
Duh diše gdje hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovjek koji je rođen od Duha" ( Jevanđelje po Jovanu 3. 3 - 8 ).

Ovo nanovorođenje Duhom predstavlja nadprirodnu promenu koju Duh Sveti čini u čovekovom srcu i umu, da on postane jedno novo biće.

Da bi do krštenja Duhom Sveti došlo - potrebno je da čovek učini određene korake koji podrazumevaju "pokajanje za prošle grehe, predanje Bogu - što dovodi do obraćenja i nanovorođenja Svetim Duhom, i posvećenja"

Tako nanovorođeni čovek rađa duhovne rodove "radost, ljubav, mir, trpljenje, krotost, uzdržanje..."

Što se tiče duhovnih darova - Hristova novozavetna crkva je crkva kojoj je Bog dao duhovne darove.

Najveći među njima je proročku dar.

O tome govori apostol Pavle:

"Darovi su različni, ali je Duh jedan.
I različne su službe, ali je jedan Gospod.
I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu.A u svakome se pojavljuje Duh na korist; Jer jednome se daje Duhom riječ premudrosti; a drugome riječ razuma po istome Duhu;
A drugome vjera, tijem istijem Duhom; a drugome dar iscjeljivanja, po tome istom Duhu;
A drugome da čini čudesa, a drugome proroštvo, a drugome da razlikuje duhove, a drugome različni jezici, a drugome da kazuje jezike.
A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdjeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće" ( 1 Korinćanima 12. 4 - 11 ).

"Držite se ljubavi, a starajte se za duhovne dare, a osobito da prorokujete" ( 1 Korinćanima 14. 1 ).

Ovi Darovi a posebno proroštvo - ispoljiće se u velikoj meri u poslednje vreme pred Hristov 2 dolazak u slavi.

O tome govori prorok Joilo:

"I poslije ću izliti duh svoj na svako tijelo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji" ( knjiga proroka Joilo 2. 28 - 32 ).

Da li je neko kršten Duhom Svetim, i da li ima duhovne darove - po bibliji u svakom predanm i obraćenom čoveku treba da se pokaže neki dar od gore opisanih.

Što se tiče proročkog dara, on se daje posebno odabranim pojedincima.

Nezahvalno je govoriti o ovome na ličnom nivoa.

Ali lično za sebe mogu da kažem da imam krštenje Duhom, i da posvedočim da me je Bog lično pozvao na proročku službu.
A kao potvrdu imam mnoštvo ličnih iskustva u tom pogledu.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Po Isusovim rečima upućenim Nikodimu, krštenje ili nanovorođenje Duhom Svetim je uslov za ulazak u Božje carstvo:

"Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.
Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Duh diše gdje hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovjek koji je rođen od Duha" ( Jevanđelje po Jovanu 3. 3 - 8 ).

Ovo nanovorođenje Duhom predstavlja nadprirodnu promenu koju Duh Sveti čini u čovekovom srcu i umu, da on postane jedno novo biće.

Da bi do krštenja Duhom Sveti došlo - potrebno je da čovek učini određene korake koji podrazumevaju "pokajanje za prošle grehe, predanje Bogu - što dovodi do obraćenja i nanovorođenja Svetim Duhom, i posvećenja"

Tako nanovorođeni čovek rađa duhovne rodove "radost, ljubav, mir, trpljenje, krotost, uzdržanje..."

Što se tiče duhovnih darova - Hristova novozavetna crkva je crkva kojoj je Bog dao duhovne darove.

I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu.A u svakome se pojavljuje Duh na korist; Jer jednome se daje Duhom riječ premudrosti; a drugome riječ razuma po istome Duhu;
A drugome vjera, tijem istijem Duhom; a drugome dar iscjeljivanja, po tome istom Duhu;
A drugome da čini čudesa, a drugome proroštvo, a drugome da razlikuje duhove, a drugome različni jezici, a drugome da kazuje jezike.
A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdjeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće" ( 1 Korinćanima 12. 4 - 11 ).

"Držite se ljubavi, a starajte se za duhovne dare, a osobito da prorokujete" ( 1 Korinćanima 14. 1 ).

Ovi Darovi a posebno proroštvo - ispoljiće se u velikoj meri u poslednje vreme pred Hristov 2 dolazak u slavi.

"I poslije ću izliti duh svoj na svako tijelo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji" ( knjiga proroka Joilo 2. 28 - 32 ).

Da li je neko kršten Duhom Svetim, i da li ima duhovne darove - po bibliji u svakom predanm i obraćenom čoveku treba da se pokaže neki dar od gore opisanih.

Nezahvalno je govori ti o ovome na ličnom nivoa.

Ali lično za sebe mogu da kažem da imam krštenje Duhom, i da posvedočim da me je Bog lično pozvao na proročku službu.

Jel stvarno imaš dar prorostva i na koji način se to očituje?

Nezahvalno je govori ti o ovome na ličnom nivoa.

Sve shvatam. Problem je u tome što je njoj toliki pritisak bio od duha svetoga na posvećenje, jer niko neposvecen ne može u Kraljevstvo Nebesko i htjela je i biti poslušna ali u isto vrijeme taj strah od smrti, ta tjelesnost u njoj i zelja da živi. Onda sa cigarama je zaglavila, vratila se tom grijehu, uživa u njemu ali u isto vrijeme zna da nije uredu i ne želi ga, voljela bi da se posveti. Ne znam svaka čast daru prorostva ali jezivo je da ti duh Sveti objavi tvoju uskoru smrt. Ona se boji da je radi neposluha oko grijeha zbog cigara uradila hulu na duha svetoga i da je izgubila vječni život, spasenje. Zadnja dva mjeseca samo place, nije se nasmijala ko zna kad. Kaže da ju je duh sveti znao buditi u noći na molitvu i da je imala par puta nešto jače od paralize sna. Ma još puno stvari je tu se dešavalo. Muči je ako ju je Bog već pozvao i otkrio joj njenu smrt i neke dijelove budućnosti i posto sve unaprijed zna što ju je doveo do ovdje ako je znao da će pasti opet u grijeh i neposluh i da će izgubiti spasenje. Bio je period od godinu dana gdje je bila bez smrtnog grijeha, u molitvi i zar tad nije mogla spoznati istinu i umrijeti i da ne izgubim spasenje.

Jel stvarno imaš dar prorostva i na koji način se to očituje?

Da imam.

Postoji više način na koji se Bog otkriva čoveku.

Kroz San, vizije, glasom Svetog Duha, i kroz znakove.

Uglavnom sam imao sve ovo.

Što se tiče vašeg teksta - govorite u drugom licu pa ne znam o kome se radi.

Život sa Bogom je borba.
Ali, ono što znam a što mi je on lično otkrio kroz iskustvo moje majke - da će Bog svima dati priliku za spasenje.

Da imam.

Postoji više način na koji se Bog otkriva čoveku.

Kroz San, vizije, glasom Svetog Duha, i kroz znakove.

Uglavnom sam imao sve ovo.

Što se tiče vašeg teksta - govorite u drugom licu pa ne znam o kome se radi.

Život sa Bogom je borba.
Ali, ono što znam a što mi je on lično otkrio kroz iskustvo moje majke - da će Bog svima dati priliku za spasenje.

Jesi ikad čuo da je duh sveti nekome prorekao na koji način će umrijeti i da će to biti u skorijoj budućnosti. Bilo mi je glupo reci, ali ono što sam pisala se radi o meni i užasno se plašim. U isto vrijeme želim izvršiti Božiju volju, a u drugu ruku želim živjeti još, imam malu bebu i još jednu kćerkicu. Sto je najgore mislim da sam izgubila spasenje. Naime duh sveti me upozorivši uporno na posvećenje i da prestanem pušiti. Nekako sam se borila, zapalim jednu dvije, pa ne, ali sam jedan vikend ispusila 3 kutije cigara bez grižnje savjesti i od tad mi duh sveti ne govori više i ne osjećam njegovu prisutnost.

Nazad
Vrh