Josif,Isusov ocuh,Marijin muz,starac sa decom ili momak?

A kad je Herod htio poubijati djecu, izvještaj veli da su u Egipat otišli samo njih troje - gdje su ostala djeca?

A koga to točno pitaš...

Mislim kao što sam i napisala iznad:' Marija je majka sina Božjeg i nije imala djece osim Isusa. Očigledno je Josip bio stariji od nje jer ga nije bilo više kad su Isusa razapeli. Isus je ostavio Mariju svome učeniku na skrb, u židovskoj tradiciji to nije išlo tako u slučaju da je imala sinove. Nije mi nešto nemoguće da su Marija i Josip živjeli u celibatu. Bog ne misli kao čovjek i sve da se Ezekiel 44, 1-3 ne odnosi na nju u doslovnom smislu poanta je ista -- a to je da je Bog svet a ona je Njegova, majka Božjeg Sina. Ljudi stavljaju Boga na svoju razinu...Bog kaže nije tako. Naši puti i naše misli nisu Njegove

»Jer misli vaše nisu moje misli
i púti moji nisu vaši púti«, riječ je Jahvina.
9 »Visoko je iznad zemlje nebo,
tako su puti moji iznad vaših putova,
i misli moje iznad vaših misli.«

Izaija 55,8-9

Također oni koji govore o ženi koju će svi naraštaji zvati blaženom da je ona semiramida, demon, sporedni lik, inkubator i slično..takvi ljudi, u slučaju da su vjernici, bi trebali naučiti što znači izreka da je za neke stvari šutnja elokvencija. Ne kažem da ovdje to govore, ali vidjela sam... Niti jednom reformatoru to nije palo na pamet..to je ružno i tužno, bez obzira što netko misli o tradicionalistima ili katolicima.

Svako dobro!

Marija je bila Bogorodica. Bog je ljubomoran Bog. To o drugoj djeci tj. Isusovoj braći su samo spekulacije, ima više teorija ali sve na klimavim nogama...Trebali biste s više poštovanja govoriti o onoj koja je Blažena među ženama ako ste kršćani, bez obzira na tradicionalne crkve...(ne govorim to na grub način)
Ovo je kompletno pogresna formulacije jer se Bog ne radja,On je oduvek i postojice zauvek.

...Biblija nam kaze da se Bog JAVIO U TELU al to je nesto sasvim drugacije - On se tada samoinicijativno ponizio odrekavsi se svog Bozanskog oblicja i uzevsi oblicje sluge,postavsi ljudsko bice !

Uostalom da je tako kako govorite ne bi se desilo ovo:

Iv 19, 25-34

U ono vrijeme: Uz križ su Isusov stajale majka njegova, zatim sestra njegove majke, Marija Kleofina, i Marija Magdalena. Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: »Ženo! Evo ti sina!« Zatim reče učeniku: »Evo ti majke!« I od toga časa uze je učenik k sebi!
A sto ne bi taj isti citat gledali iz MALO DDRUGACIJE perspektive u smislu da Njegov ljubljeni ucenikk nije imao majke pa je hteo da mu Marija bude majka....????

Ovo sam dao kao jednu logicki alternativu koja rusi tvoj zakljucak a sve to iz razloga jer niko nema prava poricati Biblijske izvestaje,nigde pa ni na ovom forumu...ako pise da je Isus imao bracu onda ih je imao jer nam je to rekao apostol,nase je da to prihvatimo kao i sve ostalog u Pismu !

Braća mogu biti i nećaci, rođaci u biblijskom kontekstu ili Josipovi sinovi, braća u vjeri i slično... uopće nije tako crno-bijelo kao što neki prosuđuju.

Marija je ostavljena na skrb Isusovog učenika, da je imala svoju djecu ostavljena bi bila svojim sinovima. Josipa očigledno više nije bilo. Prema židovskoj kulturi tada to bi bilo neprihvatljivo, mislim u slučaju da je imala i druge sinove.

Trebamo gledati mjesto, vrijeme i okolnosti. Isus je morao to učiniti, predati je svome učeniku. Žene u takvim okolnostima kao Marija bile su izložene opasnosti, u lošijem položaju. Marija nije bila starija žena, jer je rodila Isusa kao vrlo mlada žena.

Ivan 19, 25-34

U ono vrijeme: Uz križ su Isusov stajale majka njegova, zatim sestra njegove majke, Marija Kleofina, i Marija Magdalena. Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: »Ženo! Evo ti sina!« Zatim reče učeniku: »Evo ti majke!« I od toga časa uze je učenik k sebi!

Ne prosuđujte o ljudima prije vremena.... ne trebate shvaćati osobno nemam ništa protiv vas, čak smatram da neke vrijednosti kojih se drže adventisti (oni koji nisu licemjeri) smatram plemenitim i dobrim. Bog je dobar i sve što je dobro dolazi od Boga..

sotona želi poniziti Boga preko svojih agenta i stavlja mu karakteristike koje posjeduje sam on - sotona.

Mnogi žele Boga poniziti i staviti na svoj nivo. Da, Isus je bio vječni sin Božji, ali Marija je Božje vlasništvo postala . Pisano je Blaženom ćeš se zvati među svim ženama....

sotona mrzi Isusa, ali i Mariju koja ga je rodila...

Postanak 3,14a Tada GOSPODIN Bog reče zmiji:

Postanak 3,15 I stavit ću neprijateljstvo između tebe i žene, i između sjemena tvoga i sjemena njezina: ono će glavu tvoju zgnječiti, a ti ćeš zgnječiti njegovu petu. Marija je Božja, a Bog je Svet.

.Ezekiel 44:1-3 “Tada me odvede natrag do vanjskih vrata Svetišta, koja gledaju na istok; i bilo je zatvoreno. I reče mi: "Ova će vrata ostati zatvorena; neće se otvoriti i nitko neće kroz njih ući; jer je Jahve, Bog Izraelov, ušao kroz njih; stoga će ostati zatvorena. Samo knez neka sjedne u njega da jede kruh pred Jahvom; kroz predvorje neka ulazi i istim putem neka izlazi.

2. Mojsijeva 3,5 A Bog reče: ne idi ovamo. Izuj obuću svoju s nogu svojih, jer je mjesto gdje stojiš sveta zemlja.

----

Uostalom... neka misli tko što želi, smatram da nemam pravo dirati u tuđu slobodnu volju koju nam je Otac dao. Neka svako prouči samostalno, ali pisano je:

čovjek duše dvoumne, nepostojan na svim putovima svojim. Jakov 1,8

----

P.S. to ne znači da mislim da Bogorodica stoji iza raznih čudesa. Biti ću iskrena i reći da to ne znam...U Bibliji je pisano da će sam sotona glumiti anđela svjetla i da će se događati čuda, no to ne znači da su sva čuda od njega -- Bog poznaje srca.

Marija je Majka Božja i sotona i nju mrzi jer je rodila Isusa Spasitelja i Otkupitelja

Svako dobro i Božji blagoslov šaljem

Lijep pozdrav!

moje mišljenje o tome je sasvim u redu. Ono je dobro, lijepo i plemenito... Marija je za mene Theotokos.

Eto i Martin Luther govori isto:

Krist.. bio je jedini Marijin Sin, a Djevica Marija nije rodila djecu osim Njega ... "braća" ovdje doista znače "rođaci"... a Židovi rođake uvijek nazivaju braćom. (Propovijedi o Ivanu, poglavlja 1-4.1537-39, Martin Luther).

vjera_ , dali smatras da Sveto Pismo ne pravi razliku izmedju rodbinskih veza pa su mozda svi braca i sestre po rodu,nema drugih rodjaka ?
^^

Ivan 19, 25-34

Tu ne piše da je Ivan apostol stajao kod križa, nego žene. A jedan od Isusovih učenika je bila Marija Magdalena. I kod Isusovog uskrsnuća kako pismo kaže:

Iv 20:15 Reče joj Isus: »Ženo, zašto plačeš? Koga tražiš?« Misleći da je vrtlar, ona mu reče: »Gospodine, ako si ga ti odnio, reci mi gdje si ga stavio i ja ću ga uzeti.«

Iv 20:16 Reče joj Isus: »Marijo!« Okrenuvši se, ona mu reče: »Rabbuni!«, što znači: »Učitelju!«

Vidimo u stihu (Iv 20:16) da Marija Magdalena naziva Isusa: »Rabbuni!«, što znači: »Učitelju!«

i to nam govori da je ona učenik Isusov, a isto tako ona je stajala kod Križa Isusovog sa njegovom majkom i drugim ženama.

Marija je Theotokos, što vam smeta ako tako vjerujem

Sve što sam rekla o njoj je lijepo, plemenito i dobro i nije grijeh kako razmišljam...

veći je grijeh govoriti da je ona semiramida, demon, sporedni lik, surogat, inkubator i slične stvar što sam vidjela da pišu vjernici. U Bibliji piše za Mariju svi će te blaženom zvati.

ali dobro, samo nastavite od slatkog raditi gorko, a od gorkog slatko dobro vam ide ☺ ... vi se zabavljajte dok anđeli možda tuguju...

On, Krist, naš Spasitelj, bio je pravi i prirodni plod Marijine djevičanske utrobe.. . To je bilo bez suradnje muškarca, a ona je nakon toga ostala djevica. (Propovijedi o Ivanu, poglavlja 1-4.1537-39, Martin Luther).

Bog nije crpio svoje božanstvo od Marije; ali ne slijedi da je stoga pogrešno reći da je Bog rođen od Marije, da je Bog Marijin Sin i da je Marija Božja majka ... Ona je prava Majka Božja i nositeljica Boga... Marija je sisala Boga, ljuljala Boga da spava, pripremala juhu i jelo za Boga itd. Jer Bog i čovjek su jedna osoba, jedan Krist, jedan Sin, jedan Isus. ne dva Krista. Kao što vaš sin nije dva sina... iako ima dvije naravi, tijelo i dušu, tijelo od vas, dušu samo od Boga. (O saborima i Crkvi, 1539. Martin Luther ).

[Ona je] najuzvišenija žena i najplemenitiji dragulj u kršćanstvu nakon Krista. .. Ona je plemenitost, mudrost i svetost personificirana. Nikad joj ne možemo dovoljno odati počast. Ipak, mora joj se dati čast i hvalospjev na takav način da ne ozlijedi ni Krista ni Sveto pismo. (Propovijed, Martin Luther 1531.)

Također možda bi bilo dobro da pročitate što vaša proročica kaže o tome u knjizi Isusov život/Čežnja vjekova...

Nisam ništa strašno ni pogrešno napisala, ne osuđujem vas za vaše razmišljanje... samo smatram da nije lijepo kad unižavate da biste istaknuli svoje, koje je ionako samo mišljenje.

U Bibliji je pisano da će je zvati blaženom... Marija je Bogorodica, a Bog je svet. Jednostavno je... ☺

Svako dobro i Božji blagoslov!

Stvarno ne razumijem zašto bi nekome smetalo tuđe mišljenje i uvjerenje i to u 21 stoljeću. Barem ja uvijek kažem ne slijedite ni mene ni nikoga, već ako vas zanima kršćanstvo poštujete tuđe mišljenje ali proučavanje i samostalno. Također poštujete i druge vjere jer je jedan Stvoritelj sviju. Bog kaže da se treba pouzdati u Njega, a ne u drugo ljudsko biće...Pisano je da čovjek sam sebe proklinje ako stavlja pouzdanje u drugog.

Mene osobno vaše mišljenje ne smeta i kada napišem ovo i isključim internet zaboravim na to, čini mi se da se neki bez veze opterećuju drugima i stvarima koje i nisu toliko važne, možda griješim... istina nekad svi činimo to, no bilo bi dobro da to ne radimo.

Vezano uz temu:

Problem se javlja u razumijevanju značenja riječi brat. U izvornom tekstu evanđelja nalazimo grčku riječ adelphos , što znači braća. Međutim, adelphos ne znači samo krvnu braću rođenu od istih roditelja. Umjesto toga, adelphos se koristio za opisivanje braće koja nisu rođena od istih roditelja, poput polubrata ili polubrata. Riječ je također opisivala druge odnose kao što su rođaci, nećaci, ujaci, itd. Na primjer, u Postanku 13:8 i 14:14-16, riječ adelphos korištena je za opisivanje odnosa između Abrahama i Lota; međutim, ova dva čovjeka nisu dijelila krvno bratstvo, već vezu ujaka i nećaka. Drugi primjer je onaj Labana, koji je Jakovu bio adelfos , ne kao brat, već kao ujak.Ista značenja vrijedi za riječ sestra na grčkom. Na primjer, u 1. Ljetopisa 23:21-22, Kišovi sinovi oženili su svoje "sestre", što je doslovni prijevod teksta, ali u stvarnosti su oženili svoje rođake.

___

Ponavljam, ne mora nitko imati mišljenje kao ja, možda ja baš griješim, ne slijedite mene gledajte na Isusa, pouzdanje se u Boga. Ovo je forum imam pravo valjda reći svoje mišljenje.

Kainos, ovo za stariju braću provjeri sa svojom proročicom. Nisam ja pisala knjige, zašto tuđu odgovornost stavljati na leđa nevinog. Moje mišljenje je samo da nije sve crno-bijelo.. čak mislim da i nije strašno što je to napisala. To fanatici u svemu vide vraga...

Ionako su Bogu važne druge stvari... Mijenjati mišljenje po pitanju djevice Marije neću, a tuđe mi ne smeta. Samo kažem da je ružno kad moraš koristiti ružne izraze za ženu o kojoj je pisano da će se zvati blažena među ženama.

Božji blagoslov

On, Krist, naš Spasitelj, bio je pravi i prirodni plod Marijine djevičanske utrobe.. . To je bilo bez suradnje muškarca, a ona je nakon toga ostala djevica. (Propovijedi o Ivanu, poglavlja 1-4.1537-39, Martin Luther).
Ovo je nemoguce jer himen jednostavno ne postoji - proporcije novorodjenje bebe nepovratno devastiraju taj deo zenskog polnog organa i po tom osnovu to cini daleko vecu deformaciju nego sto cini muski polni organ.

Jedino sto neki mogu tvrditi jeste to da je Marija praktikovala celibat ali je to nespojivo sa bracnim odnosima koje je uredio sam Stvoritelj.

Marija je imala muza i u Bibliji je strogo definisano kakvi trebaju biti odnosi supruznika ,ukljucujuci i seksualne.

Robivek to je citat od Luthera nije potrebno da budeš nepristojan. S njime se svađaj i sa svojim proročicom također...

...bolje bi vam bilo da se ugledate na Damira Gala i učinite nešto lijepo i plemenito

ne bi bilo loše da naučite da poštujete sugovornika. Ne mogu razumjeti da moram to govoriti nekome dosta starijem od sebe...

Iskreno, mogla bi pomesti pod s tobom i sa svakim što se pojedinih teoloških pitanja tiče, samo sam žensko i bilo bi mi kasnije žao druge osobe... Zato smatram da nije to žene i Bog to ne ljubi. Teologija može biti đavolje igralište. Danas je popularno da se zlo naziva dobrim i jedini vam je spas napadi i ovakav pristup...

Želim ti svako dobro, uživaj u ovom lijepom danu i sa svojom suprugom koja te voli a djevicu Mariju pusti na miru!

čini mi se da ste prepravljali post da izgleda pristojnije, to je već na zaista boljoj razini.

Ne mogu ja biti odgovorna za to što je Martin Luther pisao. Samo sam vam htjela time dati do znanja kakvo su reformatori imali mišljenje o djevici Mariji. Calvin je napisao da samo oni koji se žele raspravljati ulaze u ta pitanja i sl... Imali su veliko poštovanje prema Mariji. Ellen White je napisala da se radi o starijoj braći. -- ne mogu ni za nju biti odgovorna. Ja sam običan čovjek, nisam proročica niti vođa kulta niti teolog... Uvijek kažem da me nije potrebno slijediti ni mene ni nikoga. Primjetila sam da ljudi uvijek traže nekog da ih vodi i da im govori što treba, da ih hrani na žlicu.... uvijek će tako pogriješiti.

Poštujem vaše mišljenje, ali imam svoje... napisala sam koje je i još dodala jedno objašnjenje o tome, sad ovisi ako Kainos odobri ili ne.

Želim vam ugodan dan i ako možete ne zamjerite ništa, samo -- izgledala mi je nekako ružno vaša prijašnja poruka. Oprostite ako sam vas povrijedila. Nisam vam za rasprave. Proučavam i ima svoje mišljenje. No, poštujem tuđe, nije problem -- samo se ne slažem.

Marija je za mene Bogorodica...

Morate razumjeti nisu svi ljudi isti. Npr. Abraham je bio imućan čovjek mogao je imati mnogo žena, volio je samo jednu. Da ga ta jedna nije nagovorila da ide sa sluškinjom radi potomstva ne bi išao ni sa tom sluškinjom.. Nismo svi isti i ne možemo gledati ljude kroz svoje mišljenje i naočale...

Možda vi to ne radite, ali mnogi to rade... u smislu ne mogu razumjeti da su drugi ljudi drugačiji od njih i nemaju iste ni ciljeve ni misli ni ideje u glavi

Lijep pozdrav i svako dobro!

Robivek to je citat od Luthera nije potrebno da budeš nepristojan.
Izvini,sta sam ja to nepristojno rekao ?

...nije vlajda da ti zasmetala mala primedba zasnivana na anatomiju ljudskog tela ?

S njime se svađaj i sa svojim proročicom također...
Sto bih se svadjao sa bilo kim,ja sam mislio da ovde lepo pricamo...

ne bi bilo loše da naučite da poštujete sugovornika. Ne mogu razumjeti da moram to govoriti nekome dosta starijem od sebe...
Kao prvo nisam primetio razliku u nasim godinama a jos manje sam primetio da sam ikoga a najmnaje tebe povredio...

...cak sto vise lajkovao sam ti par postova sto u startu pokazuje da nemam nikakvih negativnih predrasuda.

Iskreno, mogla bi pomesti pod s tobom i sa svakim što se pojedinih teoloških pitanja tiče, samo sam žensko i bilo bi mi kasnije žao druge osobe...
Svaka cast,vidi se odmah da si ozbiljan sagovornik...a svrh svega i skroman.

...mada kad bolje razmislim,nemoj nas zaliti,budi slobodna i iznesi sve sto smatras relevantnim za svaku diiskusiju...

Želim ti svako dobro, uživaj u ovom lijepom danu i sa svojom suprugom koja te voli
Hvala lepo,poslusacu savet svakako jer ja to uobicajeno radim...a narocito kad mi neko skrene paznju da to radim.

a djevicu Mariju pusti na miru!
Ne znam zasto izmisljas onog sto nema,gde se u Bibliji navodi da je ona nakon porodjaja sa Isusom i dalje ostala devica ?

Kakvu satisfakciju dobijas kad nesto dodajes Bibliji,jel znas da to nije legitimno i da povlaci odgovornost pred Bogom ?

Dakle ovde niko ne dira Mariju koja jeste bila blazena jer je rodila ljudsko telo naseg Spasitelja ali je to to,nista manje i nista vise od toga !

Pozdrav i tebi

Zadnje uređeno od strane moderatora:
napisala sam vam da mi je žao i ispričala se zbog trenutno krive reakcije. Ni trunčicu razumijevanja nemate za drugo ljudsko biće. Dobro, nije ni važno više...

Što onda što se Luther krivo izrazio svi griješimo, pogledajte samo kako kritičari blate i izruguju se vašoj proročici... prvo mi je bilo žao, ali kada malo razmislim pa i vi to radite drugima...to je vaša posebnost i izdvojenost od svijeta, zapravo ste kao i svi ostali ljudi.

Zašto bi bio neki problem ako ne gledam na Mariju na način na koji ju vi gledate..

Samo sam rekla da stvari nisu crno bijele i napisala sam već gore zašto. Moje mišljenje je da Ona bila Božja.

Ponavljam...

Problem se javlja u razumijevanju značenja riječi brat. U izvornom tekstu evanđelja nalazimo grčku riječ adelphos , što znači braća. Međutim, adelphos ne znači samo krvnu braću rođenu od istih roditelja. Umjesto toga, adelphos se koristio za opisivanje braće koja nisu rođena od istih roditelja, poput polubrata. Riječ je također opisivala druge odnose kao što su rođaci, nećaci, ujaci, itd. Na primjer, u Postanku 13:8 i 14:14-16, riječ adelphos korištena je za opisivanje odnosa između Abrahama i Lota; međutim, ova dva čovjeka nisu dijelila krvno bratstvo, već vezu ujaka i nećaka. Drugi primjer je onaj Labana, koji je Jakovu bio adelfos , ne kao brat, već kao ujak.Ista značenja vrijedi za riječ sestra na grčkom. Na primjer, u 1. Ljetopisa 23:21-22, Kišovi sinovi oženili su svoje "sestre", što je doslovni prijevod teksta, ali u stvarnosti su oženili svoje rođake.

Lijep pozdrav!

Da i ja nešto rečem, ovo je bio mog semestarskog rada o Jakovu, bratu Gospodnjem - citiram:

Službeno učenje Rimokatoličke crkve da su članovi obitelji spomenuti u Bibliji ustvari Isusovi bratići i sestrične. Istočnopravoslavna crkva naziva ih polubraćom i polusestrama. S druge strane protestanti ne prihvaćaju učenje o vječnom Marijinom djevičanstvu, nego vjeruju da je Marija doista bila djevica kad je rodila Isusa, ali da to nije ostala kad je nastavila živjeti kao Josipova žena. Koji dokazi govore u prilog da je Jakov doista brat Isusa Krista, a ne recimo bratić i polubrat. Kad Isus dolazi propovijedati u Nazaret, njegovi sumještani ga stavljaju u njegove ukućane. Oni kažu: „Zar on nije tesarov sin? Zar mu se majka ne zove Marija, a braća njegova: Jakov, Josip, Šimun i Juda? Zar se njegove sestre ne nalaze među nama? (Mt 13, 54-56).

U grčkom postoji posebna riječ za bratića – anepsios, no njom nisu nikada bili označeni ni Jakov ni ostala braća i sestre. „Hegesip, kršćanski autor iz drugog stoljeća, pravi razliku između Isusovih bratića (anepsioi) s jedne strane te Jakova i Jude s druge strane, koje zove Isusovom braćom (kako to citira Euzebije, historičar iz četvrtog stoljeća).“ Isto tako priča o Marijinom djevičanstvu po svemu sudeći je ograničena samo na Isusovo rođenje. Kad Josip doznaje da mu je zaručnica trudna, on najprije želi diskretno raskinuti zaruke, ali mu se u snu pojavljuje anđeo te mu govori da nastavi vezu. Izvještaj kaže: „Kad se Josip probudi oda sna, učini kako mu naredi anđeo Gospodnji: uze k sebi svoju ženu. I ne upozna je dok ne rodi sina.“ (Mt 1,24-25).

Ovaj nam tekst želi reći da je Josip poslije rođenja Isusova s Marijom živio spolno. U židovskoj kulturi tog doba smatralo se da je bračna dužnost ispunjavati Božju zapovijed o plođenju i množenju, osim ako jedan njegov član nije zbog nečega nečist ili tjelesno osakaćen. Ako su Marija i Josip bili pobožni Židovi, a sve upućuje da jesu, vjerojatno je da su poštivali Zakon. Pogotovo što se na brak gledalo kao na sredstvo nastavka obiteljske loze i očuvanje njezine baštine.

Isto tako Jakov predvodi na popisu od četiri čovjeka koji su u Matejevom i Markovu evanđelju označena kao Isusova braća. Isus je bio poznat kao drvodjelja, pa je vjerojatno da je on, kao najstariji u obitelji, nakon očeve smrti nastavio očev zanat. „Ako je on bio najmlađi u obitelji, bilo bi neobično da su njegovi roditelji prilikom povratka iz Jeruzalema, kada je Isus imao dvanaest godina, tek nakon čitavog hoda primijetili da ga nema u njihovoj skupini (Lk 2, 44).“Sasvim je prirodno da su roditeljima prva briga bila mala djeca, pa je njegova odsutnost ostala nezamijećena. „Mišljenje je da je Isus bio najstariji među braćom izlazi i iz prima facis značenja riječi prototokos, „prvorođenac“, (Luka 2,7).“Nije vjerojatno da bi Luka upotrijebio tu riječ da je znao da je Marija imala djece i prije njega, jer je lako mogao upotrijebiti izraz monogenes (jedinac). Svi ovi dokazi koje smo nabrojali upućuju na to da je Isus imao braću i sestre, djecu Josipa i Marije, a među kojima je Jakov bio po starosti odmah iza njega.

čini mi se da ste prepravljali post da izgleda pristojnije, to je već na zaista boljoj razini.
Robi nije prepravljao post 49, nego 52 što se može vidjeti kad se taj korak napravi. Na kraju posta 52 stoji ovako - Edited once, last by robivek5 (6 hours ago). — This post has previous versions that are saved.

Znači ja bih kao admin mogao vidjeti prepravak 49 posta na koji se vi pozivate, te bih mogao vidjeti je li isti bio pristojan ili nepristojan. U 49 postu koji nije prepravljan, ja ne vidim da je ikoga vrijeđao od sagovornika, niti Mariju. Ako je tako, onda ne vidim smisao vašeg posta broj 50 gdje ga optužujete.

Nisam od tebe tražila da mu prepravljaš post meni se samo nije svidjelo gdje ide njegova rasprava i ispričala sam se ako sam nešto krivo razumjela. Izrazila sam svoje mišljenje i odgovorila mu. Kod Robiveka je ružno to što povećava slova i recka poatove i bavi se nebitnim stvarima gdje ljude želi poniziti...Da je normalan čovjek prihvatio bi ispriku imao razumijevanja i ostavio me na miru. Neka bolje uživa u ovom danu i radi nešto plemenito i dobro nego da se raspravlja sa mnom. Također ovo je ružno Kaionose kako si me napao s njim, ali uživaj kad ti je to užitak

Odgovorila sam mu na post i nije potrebno ići dalje. Imam pravo na svoje mišljenje kao i svako ljudsko biće i to bi se trebalo poštovati.

Problem se javlja u razumijevanju značenja riječi brat. U izvornom tekstu evanđelja nalazimo grčku riječ adelphos , što znači braća. Međutim, adelphos ne znači samo krvnu braću rođenu od istih roditelja. Umjesto toga, adelphos se koristio za opisivanje braće koja nisu rođena od istih roditelja, poput polubrata ili polubrata. Riječ je također opisivala druge odnose kao što su rođaci, nećaci, ujaci, itd. Na primjer, u Postanku 13:8 i 14:14-16, riječ adelphos korištena je za opisivanje odnosa između Abrahama i Lota; međutim, ova dva čovjeka nisu dijelila krvno bratstvo, već vezu ujaka i nećaka. Drugi primjer je onaj Labana, koji je Jakovu bio adelfos , ne kao brat, već kao ujak.Ista značenja vrijedi za riječ sestra na grčkom. Na primjer, u 1. Ljetopisa 23:21-22, Kišovi sinovi oženili su svoje "sestre", što je doslovni prijevod teksta, ali u stvarnosti su oženili svoje rođake.

Ja se više raspravljati neću s vama. Radite od ničeg nešto... Forum nije život, internet nije život -- pustite ljude koje ne poznajete na miru i uživajte u lijepom danu.

Lijep pozdrav!

Ljudi koji vjeruju da je Marija Bogorodica i da je Božja ne vjeruju da je spolni odnos nešto ružno i nečisto, to su predrasude pojedinaca kojima žele poniziti druge koji ne gledaju istim očima kao oni. Sam Bog je rekao plodite se i množite...Još mogu razumjeti ljude koje Biblija nikad nije zanimala, nisu je nisu pročitali nego samo stalno propitkuju, u smislu da idu u tom smjeru -- kao i ateiste kojima valjda iz nekih meni nepoznatih razloga ljudi koji vjeruju u Boga smetaju. Mene osobno ne zanima što radi ateista i mogu poštovati njegovo uvjerenje. Valjda svugdje ima svega.

Svako ima pravo na svoje mišljenje i ja to mogu poštovati, ali se sa ovime ne slažem s robivekom..

Jednostavno je -- Bog je svet, a Marija je Božja.

Izlazak 3,3-6

3] I reče Mojsije: “Svratit ću i pogledati taj veličanstveni prizor, zašto grm nije izgorio.”

[4] A kada GOSPODIN vidje da je on skrenuo pogledati, dovikne mu Bog iz grma: “Mojsije, Mojsije!” I reče on: “Evo me.”

[5] I reče mu on: “Ne prilazi ovamo: izuj obuću s nogu, jer je mjesto na kojem stojiš sveto tlo.”

[6] Nadalje reče: “Ja sam Bog tvoga oca; Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev.” I prekrije Mojsije svoje lice, jer se bojao gledati Boga.

----

Ali bojim se da se nekako, kao što je zmija zavela Evu svojim lukavstvom, tako ne pokvare vaše misli i ne odvrate od jednostavnosti koja je u Kristu. 2. Korinćanima 11-3,6

---

Uostalom vaša proročica je pisala da su to Josipovi sinovi i govorila je da sve to dolazi od Duha Svetoga u knjizi Čežnja vjekova.

Moje mišljenje je da nije sve tako crno bijelo i ja nisam nikakva proročica ni ne tražim da me netko slijedi, ovo je samo forum gdje dolaze ljudi različitih uvjerenja...

Toliko od mene, lijep pozdrav!

Nisam od tebe tražila da mu prepravljaš post meni se samo nije svidjelo gdje ide njegova rasprava i ispričala sam se ako sam nešto krivo razumjela. Izrazila sam svoje mišljenje i odgovorila mu. Kod Robiveka je ružno to što povećava slova i recka poatove i bavi se nebitnim stvarima gdje ljude želi poniziti...
????????????????????????????????????????????????

Da je normalan čovjek prihvatio bi ispriku imao razumijevanja i ostavio me na miru...
No comment !

Nazad
Vrh